Porties: 1
Kcal per portie: 575
Ingrediënten:
1 ei
50 g gebakken kipfilet
4 sneden (oud) volkoren brood
1,5 eetlepel olijfolie
1 grote tomaat
1/2 kleine rode ui
10 tal olijven (zwart en/of groen)
sap van 1/2 citroen
verse basilicum
peper & zout
veldsla
balsamicocreme
Werkwijze:
Kook het eitje voor 5 à 6 minuten en koel het nadien zo snel mogelijk af.
Snij een kipfilet in blokjes, bak ze gaar en laat afkoelen.
Breek het brood in stukjes en bak heel eventjes aan op een hoog vuur in de olijfolie. Opgelet, oud brood verbrand snel, dus goed blijven roeren.
Snij de tomaat in 4 en verwijder de zaadjes. Snij de tomaat verder in stukken.
Versnipper de ui en voeg toe aan de stukjes tomaat.
Roer ook het brood onder de tomaten.
Halveer de olijven en voeg eveneens toe aan de tomaat.
Overgiet met het sap van de citroen.
Versnipper er enkele blaadjes verse basilicum bij en kruid bij met peper en zout.
Voeg de afgekoelde kippenblokjes toe.
Laat een kwartiertje staan in de koelkast.
Serveer bovenop een royale portie veldsla en werk af met wat balsamicocreme.
Aanpassingen:
De kipfilet kan vervangen worden door kalkoen, gedroogde ham, gerookte vis, een extra eitje of peulvruchten (bv. kikkererwten).
Stukjes komkommer, paprika, kappertjes,... zijn ook lekker in deze broodsalade.
Comentarios